miercuri, 5 mai 2010

Despre mitocani (2)

Despre mitocani (2)

In capitolul trecut vorbeam despre un tip de mitocan prezent la orice colt de drum, gata oricand sa fie „contra” fara a putea avea vreun argument pentru asta. M-am gandit ca n-ar fi rau sa va expun si un alta specie la fel de raspandita si la fel de daunatoare.


„Mitocanul plangacios”, dupa cum ii spune si numele, are grija in fiecare zi sa se planga de cate ceva. Nici nu deschide bine gura si afli de la el cum intreaga existenta a planetei este pe umerii lui si acest fapt il oboseste ingrozitor de tare. Am intalnit aceasta specie la tot pasul si se manifesta diferit, identificand 3 subspecii:


1. Subspecia care transforma tot ce se intampla in jurul sau intr-un complot menit sa-i strice ziua, reputatia, viata sau cariera. Se trezeste de dimineata si este sigur ori prea devreme, ori prea tarziu, se asaza la masa si mancarea ii vine prea devreme sau prea tarziu dupa care iese in strada si...bineinteles ca este prea cald sau prea rece. La serviciu salariul este prea mic si toti vor sa-l munceasca pana cade pe branci, pleaca spre casa si drumul este prea lung, ajunge acasa si cand crezi ca nimic nu i se mai poate intampla, omul nostru nu are nimic de vazut la televizor. Toate cele pe care le-am expus sunt motive suficient de temeinice de a-l porni pe „necajit” in nesfarsite tirade avand ca tema toate intamplarile din ziua sa. Bineinteles ca toate au conotatii negative deoarece asta i se intampla lui in mod normal, este implicat in cele mai nenorocite situatii si nu-si mai vede capul de cate griji are ca sa scape de ele. Natural ca si sufera de toate bolile din lume, niciuna insa nereusind sa-l doboare definitiv.


2. Subspecia care se plange de faptul ca in ciuda stradaniilor sale pline de entuziasm, altii l-au tras in spate si continua sa o faca fara nici un fel de rusine. El AR fi facut, AR fi zis, AR fi dezvoltat cutare si cutare lucru, insa ce sens are daca in jurul sau sunt numai incompetenti, al caror nume ramane ascuns ca sa nu-i faca de rusine. Am subliniat pentru ca, de fapt, el niciodata n-a facut nimic, performantele lui sunt mediocre, insa...nu e vina lui.


3. Subspecia care nu se plange direct insa tonul pe care il foloseste tradeaza mereu nemultumirea si neajunsurile pe care trebuie sa le depaseasca pentru a-si duce traiul de zi cu zi. Priveste-l in ochi pe reprezentantul acestei subspecii si vei vedea ca acestia sunt tristi si rai. Pacat.


Acestea sunt principalele caracteristici ale acestei specii de mitocan la care adaug si faptul ca nu-l vezi pe individ niciodata zambind si nici nu te poti baza vreodata pe sprijinul lui. Iti recomand sa te feresti de el si sa-l ineci in buna dispozitie si enumerarea succeselor tale. Daca tot te calca pe nervi, razbuna-te aratandu-i ca ai „o capra plesnind de sanatate” si nu rapciugoasa ca a lui. Garantez ca in maxim 5 zile te evita si asa scapi de belelele cauzate de intalnirile cu „plangacios”.


Decizii intelepte

Niciun comentariu: