sâmbătă, 14 februarie 2009

Ingerul a vorbit (4)


Uneori ii poti convinge pe ceilalti ascultandu-i.

Decide!

Vanzari (2) - Cere intotdeauna comanda: vanzatorii pierd 100% din vanzarile la care nu au cerut comanda


Cere intotdeauna comanda:vanzatorii pierd 100% din vanzarile la care nu au cerut comanda!


Orice vanzator stie ca nu exista vanzare 100% sigura pana ce nu este platit produsul si clientul este multumit de alegerea facuta.Despre cum se face o incheiere Zig Ziglar ne spune asa:FA-O SIMPLA! Si tot el mi-a oferit intr-una din cartile lui o metoda de incheiere pe care am folosit-o mai des decat periuta de dinti si pot spune tare:FUNCTIONEAZA.Aplic-o in urmatoarele 6 luni oricand ai ocazia si vanzarile tale vor creste.N-are sens sa te apuci sa reinventezi roata,foloseste-o pe cea pe care ti-o ofer si creste-ti nivelul de trai.Fa-o de maine.
Metoda te va uimi prin simplitate si evidenta,dar nu te lasa pacalit de asta.Mai bine gandeste-te de cate ori ai folosit-o...Niciodata asa?Ma gandeam eu!Ia un pix si noteaza.Nu,nu acum.Ai grija sa ai mereu la intalnirea decisiva un pix cu tine si cel putin o foaie alba.Noteaza tot ceea ce ai spus ca ii oferi clientului si la fiecare punct cere-i confirmarea faptului ca este multumit de ceea ce ii oferi.Scrie un DA mare in dreptul fiecarui avantaj confirmat de client.Metoda consta in recapitularea finala a tot ceea ce ai stabilit cu clientul,cererea unei ultime confirmari ca si el vede lucrurile la fel,apoi impinge-i cererea in fata,cere-i sa semneze si TACI!Tacere absoluta,nici un cuvant,nici un sunet,nici un zgomot,retrage-te in tacere si lasa-l sa decida in nemiscare si,repet,tacere absoluta.
Exemplu:“-Domnule Client,mi-ati spus ca va doriti sa vi-i stiti pe copii in siguranta,ca familia dumneavoastra merita un trai fericit,ca dumneavoastra sunteti cel care vegheati la bunul mers al lucrurilor in viata lor,etc.Asa este?”
Raspunsul fiind afirmativ,continua”
“- Domnule Client,toate acestea se pot implini printr-o simpla semnatura!”
Pune cererea si pixul in fata lui si TACI.Retrage-te si taci.
In timpul procesului de vanzare tu esti cel care ai aprins focul dorintei,tu ai intretinut cu resursele tale acest foc si tot tu ai fost cel care l-ai transformat in valvataie atunci cand ai stiut ca trebuie sa faci asta.Rezumand la final reaprinzi acele flacari care l-au facut pe client sa te asculte pana aici si il determini sa ia decizii.Cu cat transmiti mai multa incredere si pasiune in momentul rezumarii,cu atat vei face mai multe vanzari.
In episodul urmator am sa-ti vorbesc despre obiectii si am sa-ti spun care este primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a te asigura ca poti trece peste aceasta obiectie.Vrei sa-l stii?Stai aproape.

Obiective marete!

Cu drag,
Cristian

vineri, 13 februarie 2009

Cuvinte de suflet de la prieteni (3)


Romania mea e viu colorata!
Romania mea e viu colorata … O imbinare fericita intre bun simt, buna dispozitie generala, nivel de trai decent, eficienta, promptitudine si atitudine proactiva!
Autoritatile isi fac treaba cum nu se poate mai bine: avem strazi exceptionale, care ne ajuta in mod real sa gestionam bine timpul. Nu avem blocaje in trafic, cum se mai intampla…
Sistemul legislativ e fara cusur. Fiecare e tratat in mod egal in justitie, dar sunt rare cazurile in care romanul ajunge in fata instantei. El e corect. Nu fura, pentru ca are tot ce ii trebuie. Nu e corupt si nu accepta mita. Se multumeste cu cat are, pentru ca stie ca nu duce averea cu el dupa moarte. Nu savarseste fapte criminale pentru ca e dus la biserica si ii este frica de mania Domnului.
In spitale te simti ca acasa. Nu ti se intampla sa intri la toaleta si sa fii scos afara, pe motiv ca femeia de serviciu mai are si alta treaba, nu numai sa curate “buda”. Doctorii manifesta interes in cazul oricarui bolnav. Mancarea, desi de regim, e delicioasa. Un adevarat festin!
Impozitele si taxele sunt intr-un numar rezonabil, in asa fel concepute si “dozate”, incat sa atraga investitori nationali si straini. Si se mai intreaba altii de ce totul merge ca pe roate la noi…. Sa ia exemplu!
Economic vorbind, situatia e la fel de buna ca si in celelalte domenii. Puterea de cumparare a romanului e printre cele mai ridicate din lume. Nu avem economie subterana si asta ne diferentiaza de restul tarilor.
Intr-o calatorie prin tara, iti incarci bateriile … Esti, pe drept cuvant, incantat de ceea ce vezi. Casele oamenilor sunt ingrijite impecabil. Chiar si in orase, toate blocurile sunt zugravite recent, iar pe strazi e curatenie deplina.
Romanul e omul viitorului!
Sunt mandra ca m-am nascut in Romania!


Raluca Tanase

Cuvinte de suflet de la prieteni (2)


De ce ne insala barbatii!
Daca te intrebi frecvent cu ce-ai gresit si nu prea intelegi reactiile lui, cu siguranta ca mai ai de aflat destule despre psihologia masculina. Oricat de fideli si de seriosi ar fi ei, barbatii vor cauta întotdeauna senzatia de libertate, chiar si aparenta, si noi confirmari, care sa le gadile orgoliul. Iata cateva exemple de situatii în care sigur te regasesti si tu.
Il caut prin buzunare tot timpul pentru ca sunt curioasa din fire.
Si mai faci si scene cand gasesti o sticla de vin în plus pe chitanta de la supermarket sau un numar de telefon fara nume langa el. Gresit. Cu aceasta atitudine îi demonstrezi ca nu ai încredere în el. Ti-ar placea daca ar face si el acelasi lucru? Un barbat suspectat tot timpul se va simti nevoit sa-ti dea motive, asa în gluma…
Cand el uita sa ma sune, il sun eu.
Dar nu scapi ocazia sa-l faci cu oua si cu otet pentru ca nu s-a tinut de cuvant. Gresit. Aceasta atitudine este tipica barbatilor. Daca a spus ca te suna el, cu siguranta ca nu a uitat, ci nu vrea sa te sune. Mai ales daca stie ca tot tu il suni, de obicei.
Il vizitez cand vreau eu, fara sa-l anunt in prealabil.
Si pe deasupra ii dai afara si prietenii daca ii gasesti stransi în jurul unor sticle cu bere. Gresit. Respecta-i intimitatea si nevoia de singuratate. O vizita neasteptata nu are niciodata un efect placut. Barbatii urasc sa fie luati prin surprindere. Lasa-l sa te invite el, cand crede de cuviinta.
Cand vrea sa iasa cu prietenii nu ma ia si pe mine cu el.
E normal, avand in vedere ca vrea sa stea doar cu prietenii lui si ca risti sa fii singura femeie din grup si, implicit, tinta glumelor prietenilor lui. Lasa-l sa iasa cu prietenii cand vrea el si, in acest timp, poti iesi si tu cu prietenele. Nu îl suspecta ca iese cu alta fata si nu sta cu mana pe telefon, ca sa afli exact ce face si cand se întoarce. Propune-ti sa fii mai indiferenta si sa-i lasi lesa mai lunga. Nu vei avea decat de castigat.
Cand se uita la meci nu-mi mai acorda atentie.
Cand stii ca intentioneaza sa se uite la un meci, cauta-ti si tu o ocupatie. Citeste o carte, iesi cu prietenele sau mergi la sala. Nu te mai tine de capul lui si întelege ca meciul este momentul lui în care nu vrea sa fie deranjat. Nu are nici o legatura cu relatia voastra sau cu sentimentele lui pentru tine. Va trebui sa accepti acest lucru.
Nu vrea sa se îmbrace cum îi spun eu si gusturile lui lasa de dorit.
Barbatii urasc sa le impui ceva. Fereste-te sa-l critici sau sa-i reprosezi ca îi lipseste bunul gust, pentru ca l-ai jigni adanc. Ar fi bine sa-i dai exemple de haine care crezi ca l-ar avantaja si sa-i sugerezi sa le încerce. Explica-i cu rabdare ca ar fi mai sexi într-o pereche de jeansi stramti sau i-ar sta mai bine cu un pulover pe gat decat tipului din reclama.
Dau de veste la toata lumea de planurile noastre de viitor, desi nu am discutat nimic cu el. Poate asa o sa priceapa ce-mi doresc.
Si crezi ca astfel îl vei convinge sa te ceara de sotie? Gresit. Cu aceasta atitudine nu vei reusi decat sa te faci de ras, cand el va nega cele spuse de tine sau sa-l determini sa dea bir cu fugitii. Discuta sincer cu el despre asteptarile tale, dar nu-i impune sa te aprobe. Daca îl grabesti prea tare, îl vei speria.
Sunt suspicioasa pe fiecare colega, amica, vecina sau prietena cu care vorbeste. Mi-e frica sa nu-l pierd.
Si daca stai tot timpul cu ochii pe el crezi ca vei reusi sa-i schimbi comportamentul fata de celelalte femei? Gresit. Tu ai, de fapt, o problema grava cu încrederea în sine, care este cam oscilanta. De aici pornesc toate problemele, atat în viata de cuplu, cat si în viata sociala. Daca traiesti cu spaima ca el te poate parasi oricand pentru oricine si îi ceri tot timpul confirmari, devii o adevarata povara pentru el. Acest defect îl va face sa fuga cat poate de repede. Nimeni nu poate iubi o femeie suspicioasa si geloasa. Este prea obositor.
Nu-mi cumpara cadouri si nici flori.
Pentru el, atat cadourile, cat si florile reprezinta o investitie desteapta în perioada de început si la ocazii speciale si o irosire a banilor dupa primele luni, cand nu mai are nimic de cucerit. Barbatii sunt egoisti si zgarciti din fire, iar cei ce ofera des cadouri si flori urmaresc sa impresioneze prin asta pentru obtinerea unor avantaje imediate. Cam asa stau lucrurile. Obisnuieste-te!
Îi vin tot felul de idei aberante în pat si vrea sa le încerce cu mine. Imaginaia barbatilor abunda în fantezii, pe care partenerele lor le refuza deseori, simtindu-se jignite si umilite de acele propuneri indecente. Ei bine, contrar a ceea ce crezi, nu e nimic gresit în asta si ar trebui sa te simti privilegiata ca esti obiectul fanteziilor lui. Refuzurile tale repetate îl vor trimite rapid cu gandul la alte femei. Si chiar în patul lor.
Ioana Pop

Ingerul a vorbit! (3)


Este lesne de inteles ca sta in mainile tale puterea de a spori fericirea acestei lumi.Cum?Rostind cuvinte de apreciere sincera la urechea unei persoane care este singura sau descurajata.Poate ca vei uita maine cuvintele frumoase pe care le spui astazi,dar cel care lea auzit se poate sa se bucure de ele o viata intreaga.
Decide!

Vanzari (1) - Cele mai tari doua intrebari in vanzari


Cele mai “tari” doua intrebari in vanzari!

Am cautat eu mult pana ce le-am gasit si dupa ce le-am intors pe toate partile,le-am folosit si am contabilizat rezultatele am decis ca este timpul sa vi le impartasesc si voua.Cautarea dupa ele a durat pana in ziua in care mi-a picat in mana o carte de Jeffrey Gitomer si le-am descoperit acolo stand si parca asteptandu-ma sa le folosesc si sa vi le impartasesc.Asta se intampla in urma cu aproape jumatate de an,iar astazi pot spune tare si raspicat:FUNCTIONEAZA!

Locul doi si coronita de argint:”Domnule Client,care sunt cele mai mari trei greseli pe care le poate face un client cand cumpara o asigurare de viata?”

Teama de a pierde ceva este atat de puternica incat cei mai multi oameni uita pur si simplu de dorinta lor de a castiga.Nu uita de conditiile socio-economice in care iti desfasori activitatea,de “tepele” dese si brutale pe care si le-au luat clientii tai in cele mai moi parti ale corpului si tocmai atunci cand cerul le era mai senin sau,si mai rau,cand li se prezenta o solutie pe care el o accepta ca pe un colac de salvare izbavitor care se dovedea a fi un ditamai pietroiul de moara care-l scufunda definitiv.Poti sa folosesti si variantele: “Domnule client,care sunt cele mai mari trei greseli pe care le poate face un client care cumpara o asigurare de viata?”,“Domnule Client,care sunt cele mai mari trei pericole pentru un client cand cumpara o asigurare de viata?”,”Domnule Client,care sunt cele mai mari trei pericole pentru un client care cumpara o asigurare de viata?”.Noteaza-ti raspunsurile lui cu exactitate si vino cu raspunsuri exacte si la obiect care sa-i vindece din primele 5-6 minute de convorbire fobiile.Pune-l pe ganduri.Scopul intrebarii este sa-l pui in situatia dificila de a-si verbaliza fobiile “folclorice”,nascute din zvonuri,din comparatii cu alte produse care n-au legatura cu produsele tale.O sa iasa o discutie interesanta,captivanta,plina de seva si substanta,mustind de argumentatii savante si incapatanari de catar,in care tu trebuie sa fi maleabil,plin de date,de exemple,comparatii si metafore,cu baterii intregi de desene edificatoare.Aaaaa,ZAMBESTE TOT TIMPUL!Empatic,nu condescendent.Pentru cei care stau in alta scara de bloc decat majoritatea clientilor tai poti folosi si variantele “...cele mai mari trei oportunitati...” sau “...cele mai importante trei motive...”.Vreau sa mai observi exactitate in exprimare,vrei un numar limitat de greseli,pericole,motive sau oportunitati si spui exact cate.

Locul intai si coronita de aur:”Domnule Client,cand spun asigurari de viata,ce cuvant va vine in minte?”

Aceasta este intrebarea care deschide calea spre cele mai ascunse cotloane ale mintii clientului tau,indicandu-ti punctul lui sensibil,dar si atitudinea lui fata de acesta.

Foloseste ambele intrebari intelept in primele 3-4 minute ale conversatiei cu el si pregateste-ti-lecu minutiozitate.Iti trebuie maiestrie pentru a opera cu ele si pe aceasta o capeti prin practica.Primele 20 de ori s-ar putea sa nu-ti iasa si atunci revino la vechile tale metode de a-l deschide,insa a 21-a oara ai sa ai o revelatie.
In episodul urmator va voi spune un mare secret legat de "incheierea" vanzarii.Stai aproape.

Obiective marete!
Cu drag,
Cristian

Cuvinte de suflet de la prieteni (1)


Cuvinte fierbinti - nopti de foc

Soapte dulci , jocuri indraznete, piele fierbinte, ochi care se cauta si priviri mai mult decat jucause - discutii sexy sunt doar cateva din lucruri care pot stimula apetitul sau dorinta intr-un mod nebanuit.
Nu imi puteam lua gandul de la ceea ce fusese si nici nu ma puteam opri sa-mi mai doresc.Nu imi venea sa cred ce bine ma intelegeam cu el, cat de bine ne potriveam in toate.Si chiar daca in ultima vreme mi se parea ca intrasem intr-un fel de monotonie obositoare, care parea ca nu se mai sfarseste, am stiu sa-l ghidez si sa ii daruiesc dar si mie o adevarata noapte de senzatie.
Si ce daca ne stiam de mult, ne cunosteam unul altuia tabieturile, dar discutiile noastre nu mai erau pline de indrazneala si de cuvinte care sa ne aduca mai multa bucurie launtrica...senzatii noi.
Am constatat ca aseara am putut intreprinde ceva si acum ma simt multumita, ba nu, fericita si mai ales, implinita.
Am inchis ochii si am chicotit usor.
Iubitului meu ii place joaca, ii place flirtul.
Dupa o zi in care am terminat programul la munca, cateva ture de bazin la inot, si cumparaturi facute pe fuga, abia asteaptam sa inchei cina alaturi de iubitul meu.
Bineinteles ca voia sa ii arat rochia cea noua, si nu puteam sa pierd ocazia sa vad cum ma masoare din cap pana in picioare, cum privirea ii coboara pe coapsele mele,
apoi pe picioare.
Ma cuprinsese o dorinta si l-am vazut cum mi-a zambit cu inteles. Am iesit sa sa mancam la un restaurant, cochet, muzica in surdina, ambianta care iti trezea incet ,
dar sigur simturile.Atmosfera intima si relaxanta, multa buna dispozitie si ii simteam in privire o stralucire a ochilor, ghidusi, simteam ca imi masoara discret dar vizibil fiecare particica a trupului meu.
L-am atins din greseala cu piciorul, am scapat cheia din mana si el s-a aplecat sa o ia.I-am spus ca am nevoie la baie si am plecat, unduindu-mi trupul in
rochia de matase pe care o cumparasem in drumul de la birou spre casa.
Simteam cum tot trupul imi fusese invaluit de caldura molateca.
A fost un ragaz pentru el,pe care i l-am dat, pentru a-l face si mai mult sa ma doreasca.Il indragesc pe iubitul meu pentru ca raspunde la glume,
si pot sa ii intorc vorbele cu talc, si reusesc sa il starnesc.
Ii place flirtul si joaca, si il plac pe el.Ii place sa fiu obraznica, si sa ii soptesc vorbe care sa fie de-a dreptul indraznete.
I le spuneam pentru ca apoi sa se retraga, dupa care ii dadeam de inteles ca el ar trebui sa aiba initiativa. Ma regasisem, simteam ca am asupra lui o putere , a iubirii dincolo de prea multe cuvinte, ci doar gesturi tandre si indraznete.
Ii trezisem dorinta ce parea adormita in el.Dorinta de a ne bucura impreuna, de a ne manifesta tandretea si iubirea, dincolo de timp pierdut intre sedinte, trafic, si freamatul nebunatic al orasului, numit Bucuresti.
Inima batea cu putere, eram fericita,uimita ca aveam iar fluturi in stomac, iar culaorea obrajilor mei nu era doar de la pudra. Avem o dorinta de a imbratisa o lume intreaga.
M-a invitat la dans,stia ca imi place sa dansez.Dansul a fost cat se poate de senzual, de invaluitor si trupurile noastre parea desprinse din acel cadru si ring de dans, de parca am fi avut aripi si zburam spre cer.
Am plecat de la restaurant, am ajuns acasa.

Sarutari furate, gesturi tandre, blande.M-a cuprins in brate si am simtit ca ii bate inima cu putere.
Ne regasisem, prin gesturi, prin cuvinte,prin noi.

Si in noaptea care a urmat am putut sa ii spun tot ce imi trecuse prin cap atata vreme, cuvinte
nerostite,senzuale, fierbinti, ce fusesera pana atunci nerostite,tinute in minte.
Vorbele mele indraznete din noaptea aceea isi gaseau acum implinirea.El se regasise in mine si eu il el, de parca nu ne mai vazuseram de multi ani.
In sfarsit, dadusem glas pasiunii mele,iar cuvintele mele strapungeau taburiile, aruncandu-ne pe amandoi intr-o mare de senzatii, pe care le manifestam unul fata de celalalt.
Am savurat sa-l aud susotindu-mi la ureche, cu respiratia intrerupta, cu vocea-i ragusita, spundandu-mi cum vrea sa ma iubeasca, incet, apoi mai repede, asemeni unui explorator indepartat,sa imi sarute trupul , si sa imi simta fiecare por,pentru a ne contopi amandoi intr-un dans al trupurilor noastre, intr-un ritm cunoscut doar de noi, al dragostei si al regasirii iubirii noastre.

25 ianuarie 2009
Maria Marchi

joi, 12 februarie 2009

Ingerul a vorbit (2)


Cauta ce e bun in loc de ce e rau,ce e corect in loc de ce e gresit si ce e frumos in loc de ce e urat,bucuria in locul tristetii.Fa acest lucru si mereu vei avea ceva bun de spus.
Decide!

Inceputuri!!!


Totul a inceput in aprilie 2008 atunci cand,fortat de imprejurari,am decis sa infiintez “compania” cu pricina.Dupa cateva zeci de zile de “gestatie” s-a nascut si eram mandru de ea si m-a facut sa ma simt deosebit.AVEAM FIRMA DE TRAINING!!!Am firma mea,acum cum procedez?Asta era intrebarea!Am procedat la fel ca mai toti patronasii:am continuat sa fac ce faceam si pana atunci doar ca sub alta titulatura si ca sa nu aiba conotatii negative ceea ce am spus va amintesc o veche zicala:”Cand ceva merge bine n-are rost sa te apuci sa repari”.Asadar,dupa un an de training am continuat sa cursez “boboci” pentru a-i arunca in focul luptei cu “hidra” vanzarilor.
Pana acum mi-au trecut prin mana aproximativ 1500 de oameni.Mai inalti,mai scunzi,mai slabi,mai grasi,cu ochi verzi,albastri,caprui,cu parul lung,scurt,potrivit,cu nas coroiat,carn,alungit,tineri,foarte tineri,cei mai tineri,zambitori,incruntati,senini,impovarati,cutezatori,avantati,tematori,neincrezatori,speriosi,indrazneti si toti,fara exceptie,SPECIALI.Cu ei mi-am imbogatit viata,mi-am inmiit cunostintele,m-am cizelat,educat,ridicat,imbatat de trairi,cu ei am ars si m-am lasat purtat de sperante,dorinte,vise,impliniri,urcusuri,daruiri,reusite sau credinte.Lor m-am daruit cu tot ce sunt si stiu pentru ca ador ce fac.Pentru toate astea va multumesc voua,dragii mei speciali.
Ca obiective,spun doar ca-mi doresc sa continui ce am facut,sa va fiu aproape si sa “ardem” inca multi ani.
Maine vorbim despre cele mai "tari" doua intrebari in vanzari!!!O modalitate excelenta de a detensiona,de a "deschide" conversatia si de a vinde!!!Te astept.

Obiective indraznete!!!

Cu drag,
Cristian

Ingerul a vorbit (1)






Astazi vreau:






Sa ofer incurajari
Sa multumesc
Sa recunosc eforturile altora
Sa salut pe toata lumea
Sa fac complimente
Sa felicit pe cineva
Sa invat si sa dau instructiuni
Sa ofer cuvinte de alinare
Sa inspir pe altii
Sa sarbatoresc si sa inveselesc
Sa intreb si sa dau dovada de interes
Sa stabilesc relatii
Sa-i fac pe altii sa rada
Sa arat incredere si credinta
Sa impartasesc vesti bune
Sa laud,sa onorez,sa edific
Sa-mi exprim grija
Sa manifest intelegere si empatie
Sa aprob
Sa fac o invitatie sa scara larga
Sa arat curtoazie si respect
Sa dau sfaturi si sa consiliez
Sa-mi cer scuze
Sa iert
Sa ofer ajutor
Sa spun adevarul
Sa scot in evidenta lucrurile bune
Sa folosesc termeni de afectiune
Sa furnizez informatii valoroase
Sa transmit iubire



Decide!

Bine v-am gasit!!!







Bine v-am gasit!!!Asta am de spus in acest moment.Asta am gasit potrivit sa spun cand deschizi o noua pagina,cand creezi ceva de la care astepti multe si de care te legi cumva,intr-un fel anume asa cum nu o faci decat atunci cand inceputurile sunt atat vii:)) Se poate sa para fara sens,dar oare de cate ori ceea ce speram la inceput are vreun sens real?Oare inceputurile nu sunt ca visele?Pline de substanta si atat de efemere:))Inceputurile te fac sa plutesti,sa speri,sa creezi,sa te desfasori,sa consumi energii de care nici nu te credeai capabil,inceputurile sunt frumoase si te motiveaza.

Asa am inceput si eu,spunandu-va "BINE ATI VENIT!" si inchei acest prim material zicand:"MAI POFTITI!"

Atat pentru acum.Maine facem putina istorie si o declaratie de interese:))Suna foarte business?Asa si trebuia:))


Pe maine!